Logo Ústecký kraj

Poznání sebe sama je základem pravé moudrosti. JAK

Čerstvé podzimní MaSo

11.11.2022 839 Mgr. Pavel Sokol

Čerstvé podzimní MaSo

Ve středu 9. listopadu 2022 se pětice našich týmů zúčastnila soutěže, ve které je kromě matematického umu důležitá i volba vhodné herní strategie. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 253 týmů z celé České republiky. Soutěžilo se na několika místech a my jsme se v brzkých ranních hodinách vypravili do České Lípy.

Nejlépe si vedlo družstvo ve složení V. Jelínek, V. Paneš, J. Šašek (všichni 4.A), které vybojovalo mezi týmy soupeřícími v České Lípě bezvadné druhé místo a v celkovém pořadí dosáhlo na naše dosud nejlepší umístění v historii této soutěže – krásné 21. místo.

I druhý nejúspěšnější tým byl složen z žáků 4.A (Š. Kolenatá, M. Klas, R. Pražák) – šesté místo v České Lípě a 60. místo celkem je naším historicky třetím nejlepším počinem.

Sbírat zkušenosti jela i družstva složená z žáků 3.A (J. Peremský, F. Lukeš, K. Vosátková, K. Drvotová - 12. v ČL a 126. celkem) a 2.A (L. Ryška, A. Gerasymenko, V. Kolenatý, J. Mžyk - 16. v ČL a 175. celkem). Jejich výsledky jsou příslibem pro další ročníky této soutěže. Další možnost budou mít už třeba při jarním MaSu…  

Mgr. Pavel Sokol

Zpět na: Zprávy

© 2014 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz