Logo Ústecký kraj

Poznání sebe sama je základem pravé moudrosti. JAK

DOFE – Život začíná tam, kde končí vaše komfortní zóna

17.12.2020 2 031 Mgr. Kateřina Appelová

DOFE – Život začíná tam, kde končí vaše komfortní zóna

Včera 16. prosince 2020 jsme na GT předali v rámci komorní ceremonie v aule našeho gymnázia 5 certifikátů DOFE (Duke of Edinburgh award). V nelehkém covidovém jarním období své aktivity (sport, talent, dobrovolnictví) úspěšně dále každý týden pravidelně plnilo 5 studentů. Ti pak zvládli i expedici v Orlických horách (3 dny-2 noci-68 km-úplně sami) a podzimní certifikáty byly rozhdoně zasloužené. Svou komfortní zónu museli během programu překračovat a její hranici posouvat nesčetněkrát. Při krátkých proslovech v aule jsme vyzdvihli hlavně dobrovolnictví a jeho nezastupitelné místo v našich životech.

Byli jsme sice ochuzeni o slávu pražské ceremonie naživo, sledovali jsme jí ale její live stream po naší skromné rouškové. Ke studentům a DOFE leadrům promluvili ministr školství Robert Plaga,  místopředseda senátu Jiří Růžička, britský velvyslanec Nick Archer, z UK pak generální tajemník DOFE John Mayea, vrcholem ceremonie byl pak videovzkaz od Jeho královské Výsosti prince Edwarda, který sám zavzpomínal na plnění své zlaté expedice.

DOFE i přes svou prestiž prokazuje již mnoho desetiletí, že je programem moderním, reagujícím pružně na dynamiku doby. Je to program s úžasnou historií, ale i budoucností. V ČR se netěší jen formální podpoře, má i mnoho patronů z řad úspěšných osobností z české vědecké, umělecké, podnikatelské a sportovní scény – patrony DOFE jsou například cestovatel Ladislav Zibura, lyžařka Šárka Strachová, vědec Michael Londesborough, youtuberka ASIJATKA, snowboardistka Šárka Pančochová nebo ředitelka Googlu v ČR Tania le Moigne.

Jsme rádi, že můžeme být toho všeho součástí.

16.12.2020 OTEVŘENÉ CENTRUM DOFE GYMNÁZIUM TEPLICE předalo tyto certifikáty:

Anna Benešová (7.A)  bronze standard

Matěj Lébl (7.F) bronze standard

Viktorie Stojková (8.D) silver standard

Matěj Stehlík (8.D) silver standard

Milan Hrbek (8.D) silver standard

Ze srdce gratulujeme, DOFE tým Gymnázia Teplice (Brušáková, Pike, Kopřiva)

Mgr. Kateřina Brušáková

Zpět na: Zprávy

© 2014 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz