Logo Ústecký kraj

Poznání sebe sama je základem pravé moudrosti. JAK

Eurorebus!!!

16.06.2022 1 096 Mgr. Zdeněk Kolafa

Eurorebus!!!

Jepší to už být nemohlo! V republikovém finále zeměpisné soutěže Eurorebus doshlo v pondělí 13. června 2022 trio žáků 7.E Jiří Říha, Ondřej Suchý, Bohdan Habor historického úspěchu. Jako první z naší školy vyhrálo prestižní kategorii středních škol. Blahopřejeme!

A tohle o své cestě za vítězství napsali sami soutěžící:

Eurorebus 2022

Kolona vozidel nezabránila našemu autobusu ve včasném příjezdu do místa konání ústředního kola soutěže Eurorebus v den D. Jelikož jsme měli ještě spoustu času do začátku samotné soutěže po příjezdu do Prahy, tak jsme stihli ještě si prohlédnout okolí místa činu.

V budově VŠE se ještě rozebíhala registrace, ale my už jsme byli připraveni nejen na registraci, ale na soutěž samotnou. Po uvítání od organizátorů jsme zjistili, že máme ještě čas, takže jsme ještě stihli projít spletité chodby této vysoké školy, zahrát si stolní fotbálek a zakousnout se do posledního kousku svačiny.

Následně jsme přistoupili k samotné krizi soutěže, a to testu našich znalostí. Zadání úloh typu „Poznejte osobu na obrázku“, „Jak nazýváme maso prasete vyskytující se v oblasti …“ nebo logické úvahy nás vůbec nepřekvapily a odevzdávali jsme jako jedni z prvních v sále.

Po testu nám organizátoři ještě spustili ukázku od National Geographic o putování a životě karety obrovské. Po dramatickém závěru, kdy nejedno dítě v sále plakalo, se objevili organizátoři s výsledky.

Postupně byly vyhlašovány kategorie ZŠ01 a ZŠ02, spolu se soutěží základních škol a gymnázií o putující pohár. Nakonec byla vyhlášena pro nás ta nejdůležitější kategorie – SŠ.

Pan moderátor, který vyhlašoval 10. nejlepších tříd, nám pěkně zatřepal nervy, když vyhlašoval výsledky docela pomalu, ale nám to nevadilo. Při vyhlášení prvních 9 tříd jsme doufali, že nezazní jméno naší třídy, a taktéž nezaznělo. Pod následnými zvuky fanfár, potleskem soutěžících, porotců a pedagogů zaznělo naše jméno, což znamenalo, že krádež roku se odehrála. Teplice oloupily gymnázia a střední školy z České republiky a odvážely si cenné, historicky první zlato v této kategorii. Spolu s medailemi jsme dostali předplatné National Geographic, školní atlasy, atlasy z historie WW2 a LCD monitor.

Po zdařilém dni nás však dostihly i problémy v podobě „Závad bezpečnostního systému“, kdy jsme museli z Roudnice nad Labem se dostat svými silami zpátky, což jsme dokázali a náladu nám to vůbec nezkazilo.

Po tomto úspěchů se obracíme k vám milí kolegové a spolužáci.

Bude příští medaile vaše?

Jiří Říha, Ondřej Suchý, Bohdan Habor 7.E

Zpět na: Zprávy

© 2014 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz