Logo Ústecký kraj

18. dubna 1966: Československý film režisérů Jána Kadára a Elmara Klose Obchod na korze získal Oskara.

"Los siete magníficos" en palabras de poetas

08.11.2022 1 011 Mgr. Michaela Leónová

"Los siete magníficos" en palabras de poetas

Letošní ročník národní soutěže v přednesu poezie španělsky píšících autorů Ústy básníka (konaný 7. listopadu 2022) provázela poměrně napjatá a soutěživá atmosféra. Nicméně šťastně zvolené téma humor ve verších umožnilo přirozeným způsobem tuto náladu uvolnit, a nakonec se i upřímně zasmát.  



Do Institutu CEVRO v samém centru Prahy letos dorazilo kolem stovky soutěžících z celé republiky a porota složená ze zástupců velvyslanectví Španělska, Mexika a Argentiny měla nezáviděníhodný úkol vybrat ty NEJ výkony. Hodnotila se jednak bezchybná interpretace vybraného textu, jeho náročnost, výslovnost, ale i celkové pojetí přednesu. A i když jsem „mírně zaujatá“, mohu potvrdit, že všechna tato kritéria našich „sedm statečných“ (včetně dalších čtyř náhradníků) opravdu zvládlo na jedničku. Připočítáme-li šibeniční termín letošního ročníku (obvykle se koná v květnu – tedy po uplynutí téměř celého školního roku) a u většiny adeptů pouze dvouměsíční zkušenost se španělštinou, nezbývá než vyseknout ¡Enhorabuena!

V silné konkurenci nakonec přesvědčivě zvítězil v kategorii A (studentů do 14 let) benjamínek naší výpravy Eva Svitavská z 1.A. Hodnotitelé ocenili její bezprostřednost, procítění i výběr titulu El reino del revés
Věřím, že pro většinu ostatních, z hlediska umístění pouze „bezejmenných“, se stalo účinkování v soutěži odrazovým můstkem k dalšímu zdolávání nejen lingvistických výzev. Všem na tomto místě moc děkuji za statečnost a držím palce do dalšího studia.

Mgr. Michaela Leónová

 

   

 

Zpět na: Zprávy

© 2014 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz