Logo Ústecký kraj

Žádné lidské zkoumání nemůže být nazváno opravdovou vědou, pokud ho nemůžeme dokázat matematicky. Leonardo da Vinci

Pozdrav z Vídně

06.04.2022 1 223 Mgr. Jolana Mrzenová

Pozdrav z Vídně

Od pondělí 4. dubna do středy 6. dubna 2022 se 48 žáků sext a septim zúčastnilo poznávacího zájezdu do hlavního města Rakouska.

Náš výlet započal v pondělí v 5:30 u teplického fotbalového stadionu. Cesta byla nekonečná, ale nakonec jsme krátce po poledni dorazili. Hned po ubytování jsme vyrazili k Hofburgu, kde jsme navštívili klenotnici Schatzkammer. Poté jsme si prohlédli Minoretenkirche a den jsme zakončili v Naturhistorisches Museum. Následovalo osobní volno, které jsem třeba já osobně využil k projížďce místním metrem.

Druhý den po snídani jsme za deštivého počasí vyrazili k Hundertwasserhaus. V přilehlé pasáži někteří z nás ochutnali i domácí zmrzlinu. Další zastávkou byl zámek Belvedere, kde jsme se podívali do galerie. Pak jsme se přesunuli do obrazárny Albertina a hned poté i k přenádhernému Stephansdomu, který jsme obdivovali zvenčí i zevnitř. Jediný celý den ve Vídni jsme zakončili v zábavním parku Prater, kde někteří z nás byli schopni nechat i 40€.

Poslední den, už za slunečna, nás čekal zámek Schönbrunn i kavárna Gloriette nedaleko od něj. Když už si všichni udělali fotky na instagram, odebrali jsme se na známý Naschmarkt, kde jsme zjistili, co všechno se dá na tržnici koupit. Na závěr jsme si nechali barokní kostel Karlskirche a nakupování Mozartových koulí. Všichni jsme si Vídeň moc užili a rovnou říkáme, že tahle parta lidí tu určitě nebyla naposledy!

Lukáš Mucha, 7.F

Zpět na: Zprávy

© 2014 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz