Logo Ústecký kraj

19. dubna 1880: Stremayrova jazyková nařízení zaručovala rovnoprávnost češtiny s němčinou u státních úřadů.

Prales dětem

29.11.2019 2 218 RNDr. Zdeněk Bergman

Prales dětem

Krásný pozdrav všem našim partnerským školám po návratu z Nepálu! Dnes 28. listopadu 2019 v noci jsme dorazili po třech týdnech z Nepálu, kde jsme byli na týden účastníky 9. světového kongresu International Ranger Federation.

Podařilo se nám zde skvěle odprezentovat světový monitorovací projekt Oko Země a došlo k dohodě na další spolupráci v Kongu (Afrika), v Kostarice (J. Amerika) a v Nepálu (kontinentálmní Asie). Budete-li mít zájem se připojit ke světovému monitorovacímu projektu Oko Země, tak můžete společně s dětmi a rodiči podpořit získání partnerské školní fotopasti v hodnotě 3800 Kč (monitoring zvířat) nebo 1800 Kč (monitoring pytláctví). 20 fotopastí půjde do Konga na monitoring goril a rozkrývání pytláctví, 20 fotopastí do Nepálu na monitoring tygrů bengálských a levhartů a 10 fotopastí na Kostariku na monitoring jaguárů. Všude je zájem o odhalování pytláků a my to společně umíme! 

Též vás musím s radostí informovat o dalším kole projektu NEPZ na jaro 2020, kde se též dozvíte novinky ze všech našich aktivit a hlavním tématem NEPZ bude ekosystém řeky Nil, kdy se naposledy podíváme do Ugandy poté, co jsme se seznámili v minulých dílech s horským pralesem a lidoopy, či s africkou savanou. Termíny postupně školám rozesíláme, tak vás prosím o včasnou odpověď. Cena bude stále ještě 40 Kč za 45 minut, 45 Kč za 60 minut a 50 Kč za 90 minut. Od nového školního roku se zvýší vstupné z důvodů podpory projektu Oko Země, poněvadž nejde jen o fotopasti, ale také o nákup kovových boxů, zámků, či SD karet a AA baterií. Tedy se bude navyšovat od září 2020 na 50 Kč / 45 minut, 55 Kč / 60 minut a 60 Kč za 90 minut na posluchače. Důvod je jasný: OKO ZEMĚ! 

Další témata: podzim 2020 - Nepálská divočina; jaro 2021 - Karpatský oblouk 

Zároveň bych vás rád požádal o rozšíření povědomí o projektu NEPZ do dalších škol s nimiž spolupracujete, nebo znáte učitele a ředitele. Děkujeme! Máme již natočeno 16 dílů projektu NEPZ a další dva dokončujeme! Brzy vám pošlu motivační video pro školy a učitele, aby se zapojili do skvělého světového projektu na ochranu divoce žijících druhů kriticky ohrožených druhů zvířat a do příkladné mezinárodní spolupráce na nejvyšší úrovni. Společně to dokážeme! NEPZ není obyčejný projekt, ale je to jedno z řešení environmentální krize a přímá spolupráce na ochraně přírody v terénu, do níž zapojujeme i školy na světové úrovni. Je to příklad, kterého jste součástí i Vy. 


S pozdravem a díky za spolupráci,

Milan Jeglík
předseda spolku Prales dětem


info@pralesdetem.cz
www.pralesdetem.cz
https://www.facebook.com/PralesDetem/

Zpět na: Zprávy

© 2014 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz