Logo Ústecký kraj

18. dubna 1966: Československý film režisérů Jána Kadára a Elmara Klose Obchod na korze získal Oskara.

Profesor Ripka píše

06.11.2018 3 059 RNDr. Zdeněk Bergman

Profesor Ripka píše

5. listopadu 2018 nám dorazil dopis děkana Fakulty elektrotechnické ČVUT Praha. Pan profesor v něm hodnotí naše absolventy a zve na den otevřených dveří.

Vážený pane řediteli,

velmi si vážíme zájmu Vašich studentů o studium na naší fakultě a oceňujeme jejich kvalitu. Ta se projevuje vysokou úspěšností v přijímacím řízení i během studia.

V letošním roce se ke studiu na FEL přihlásilo 8 studentů z Vaší školy. Z nich bylo 5 přijato, což činí 63 %. Z přijatých studentů se 4 ke studiu zapsali.

Z 8 absolventů Vaší školy, kteří se v loňském roce zapsali na naší fakultě do 1. ročníku, postoupilo do 2. ročníku 6, tedy 75 %.

Doufám, že tyto údaje jsou zajímavé i pro Vás. Děkujeme za skvělou přípravu Vašich studentů pro vysokoškolské studium.

Možnost studia na technické fakultě není pro studenty gymnázií stále ještě samozřejmostí. Zajímavé přitom je, že absolventi gymnázií jsou výrazně úspěšnější v přijímacím řízení i během studia na naší fakultě.

Domnívám se, že řada studijních programů (zvláště ty nové), které vyučujeme, jsou zajímavé i pro Vaše studenty. Pokud by to bylo možné, rád já nebo někdo z mých kolegů přijedeme studium na naší fakultě mezi Vašimi studenty propagovat.

Zvu také pedagogy a studenty k návštěvě našich laboratoří i mimo Dny otevřených dveří, které pořádáme v pátek 9. 11. 2018 a 8. 2. 2019.

S pozdravem

prof. Pavel Ripka
Czech Technical University
Faculty of Electrical Engineering (dean)

 

Zpět na: Zprávy

© 2014 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz