Logo Ústecký kraj

18. dubna 1966: Československý film režisérů Jána Kadára a Elmara Klose Obchod na korze získal Oskara.

Projektová schůzka na Islandu

07.08.2020 2 043 Mgr. Ilona Kuboňová

Projektová schůzka na Islandu

Sedm zaměstnanců teplického gymnázia navštívilo ve dnech 18. - 26. července 2020 střední školu Menntaskólinn í Kópavogi na Islandu.

Obě školy společně pracují celý školní rok na projektu DCE4.0 - Digital Competences for Education 4.0 (Digitální kompetence pro vzdělávání 4.0)  v rámci programu Vz​dělávání Fondů EHP 2014 - 2021, které jsou financované Islandem, Lichtenštejnskem a Norskem.          

Čeští realizátoři projektu přijeli do Reykjaviku na schůzku, kde společně s islandskými partnery připravovali diseminaci projektu, řešili administrativní otázky, diskutovali nad pracovními materiály a hodnotili jejich realizaci. Vytvořené učební materiály jsou určeny pro výuku přírodovědných předmětů se zaměřením na problematiku aktivního občanství a obsahují jednotlivé  aktivity, pracovní listy i metodiky. Učitelé také intenzívně diskutovali o způsobu výuky v době uzavření škol kvůli Covid 19. 

V rámci návštěvy si prohlédli moderní areál školy, vybavené učebny, laboratoře, knihovnu a studovnu. Škola Menntaskólinn í Kópavogi patří k největším středním školám na Islandu - má více než tisíc studentů. 

Ve volném čase připravili islandští učitelé doprovodný program, ve kterém českým kolegům ukázali typickou krásu islandské krajiny - sopky, pseudokrátery, ledovce, gejzíry a vodopády. 

Spolupráce těchto škol trvá již několik let a bude jistě pokračovat i nadále. 

Mgr. Ilona Kuboňová

Zpět na: Zprávy

© 2014 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz