Logo Ústecký kraj

Můj rozum je kritériem pravdy, mé svědomí je arbitrem morálky. Edvard Beneš

Projektový den v Drážďanech

18.12.2019 2 264 Mgr. Jolana Mrzenová

Projektový den v Drážďanech

Dne 17. prosince 2019 se konal projektový den Gymnázia Teplice v saských Drážďanech. Celá akce probíhala v uvedené metropoli. Byla určena pro žáky třídy 5.F.

V 9 hodin žáci dorazili do Drážďan, kde se našich skupin ujala průvodkyně A. Schädlich.

Průvodkyně se skupinou prošla historickým centrem města - Altstadt. Ukázala nám nejvýznamnější stavby v centru a seznámila nás s jejich historií. Velmi zajímavý byl výklad a srovnání dvou největších kostelů - Frauenkirche a Hofkirche. Žáci měli za úkol vyhledat hlavní rozdíly mezi protestantským a katolickým kostelem.   Poté se skupina přesunula k soše Martina Luthera, kterého průvodkyně označila za německého Jana Husa. Studenti poté definovali hlavní přínos obou osobností pro české země a německé oblasti (Svatá říše římská národa německého). Studenti se snažili odpovídat na kladené otázky v německém jazyce.

Poté jsme se přesunuli do dopravního muzea, které se nachází v bezprostřední blízkosti Frauenkirche a sochy Martina Luthera. Průvodkyně zadala studentům úkoly, které měli v muzeu dopravy splnit. Výstava se týkala vývoje různých způsobů dopravy (námořní, letecká, železniční). Díky interaktivnosti muzea si žáci mohli spoustu dopravních prostředků vyzkoušet například kormidlování či sezení v kokpitu letadla.

Jolana Mrzenová

Zpět na: Zprávy

© 2014 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz