Logo Ústecký kraj

20. května 1420 vtáhlo do Prahy husitské vojsko vedené Janem Žižkou.

Rybovka se povedla

27.12.2023 503 PhDr. Květuše Martínková

Rybovka se povedla

22. prosince 2023 jsme uvedli Českou mši vánoční významného českého skladatele a učitele Jakuba Jana Ryby. V Beuronské kapli zazněla v podání studentů, učitelů, rodičů, absolventů a přátel školy, sborů Soulady a Collegium Hortense, za klavírního doprovodu Markéty Loskotové.

Sóla zazpívali absolventi a učitelé GT. Celou mši odstartoval duet učitelů Mgr. Martina Mühlfaita a Mgr. Martina Raka. Po nich převzali štafetu Jana Pešková, Dis. (abs. GT), Kateřina Betková (abs. GT, studentka VŠ), za nemocného Bc. Richarda Sedláčka zaskočil Ing. Karel Mařík a basu se ujal (jediný absolvent jiné SŠ) Martin Budek, Dis. V druhé půlce je vystřídali Mgr. Veronika Pavlisová (abs. GT), Mgr. Pavla Hofmanová (uč. GT), Ing. Karel Mařík (abs. GT) a Bc. Daniel Ulbrich (abs. GT).

Sbormistry byli PhDr. Květuše Martínková (uč. GT) a Mgr. Matouš Pavlis (abs. GT).

Foto a video dokumentaci pořídila paní Šárka Majerová.

Zde se můžete podívat na ukázky z částí Kyrie, Gloria, Credo, celý Benedictus a na závěrečný sbor, který je doplněný fotkami z příprav i ze samotného koncertu.

 

Atmosféra "Rybovky" byla velice příjemná. Věříme proto, že jsme tímto koncertem obnovili tradici České mše vánoční na GT a budeme se těšit na viděnou s vámi za rok nejen v hledišti, ale i na jevišti.

Všem zúčastněným děkujeme za skvělou reprezentaci školy i za milé setkání.

 

 

 

Zpět na: Zprávy

© 2014 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz