Logo Ústecký kraj

Můj rozum je kritériem pravdy, mé svědomí je arbitrem morálky. Edvard Beneš

Tajemné mořské hlubiny

14.05.2018 3 188 Mgr. Ilona Kuboňová

Tajemné mořské hlubiny

Ve dnech 10. a 11. dubna 2017 se studenti z 5.E z Gymnázia Teplice spolu s německými žáky z osmé třídy z Gymnázia Coswig účastnili projektu „Tajemné mořské hlubiny“, financovaného ze Společného fondu malých projektů Euroregionu Labe.

Projektoví partneři - Umweltzentrum Dresden a Gymnázium Teplice - pro ně společně připravili a realizovali dvoudenní workshopy na přírodovědné a umělecké téma. Workshopu se vždy zúčastnila jedna česká a jedna saská třída, které se ještě rozdělily. Jedna polovina jela autobusem do sousední země a druhá polovina zůstala ve své lokalitě. Druhý den se obě poloviny tříd prostřídaly, takže všichni školáci prožili jeden den v Čechách a jeden den v Sasku. Všechny aktivity proběhly dvoujazyčně. 

Projektové dny, které se konaly na Gymnáziu Teplice i v laboratoři podniku Vodovody a kanalizace v Drážďanech, byly zaměřené na téma „voda“. Tématu se žáci věnovali nejen z pohledu školních předmětů biologie a fyzika, ale také navštívili Biopark i Zoopark Gymnázia Teplice. Při výtvarné výchově se zaměřili na vodní démony, které ovlivňují životní prostředí. Součástí akce byly také česko-německé seznamovací aktivity.

Ilona Kuboňová

Tajemné mořské hlubiny Tajemné mořské hlubiny Tajemné mořské hlubiny Tajemné mořské hlubiny Tajemné mořské hlubiny Tajemné mořské hlubiny Tajemné mořské hlubiny

Zpět na: Zprávy

© 2014 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz