Logo Ústecký kraj

Poznání sebe sama je základem pravé moudrosti. JAK

Pochvala dobrovolnicím

13.05.2020 2 015 RNDr. Zdeněk Bergman

Pochvala dobrovolnicím

Uděluji pochvalu ředitele školy M. Čurdové, A. Motyčkové a B. Procházkové (všechny 7.F) za za dobrovolnickou pomoc v nemocnici v době koronavirové pendemie. Podrobné zdůvodnění je v přiloženém dopisu. 

V Bílině, dne 13. 5. 2020

Pochvala koordinátorům dobrovolníkům HNsP

Vážený pane řediteli,

letošní jaro s sebou přineslo obrovskou zkoušku pro nás všechny v podobě neznámého neviditelného nepřítele nového coronaviru Covid 19.  Pro naši společnost Hornická nemocnice s poliklinikou spol. s r.o. v Bílině (dále jen „HNsP“), jako malého poskytovatele zdravotních služeb, to byla obrovská zátěž pro veškerý personál. Nedisponovali jsme dostatečnou zásobou ochranných pomůcek ani dostatečným personálním zabezpečením. Během 48 hodin bylo nezbytné přizpůsobit Krizový plán HNsP pro vzniklou situaci. Součástí plánu bylo zavedení triáže u vchodů do HNsP a během víkendu přibrat a zaškolit 16 koordinátorů, kteří byli sítem pro zachycení pacientů s podezřením na nakažení coronavirem.

Mým osobním přesvědčením je, že na výchově jedince se největší mírou podílí rodina a škola. Ráda bych Vás proto informovala o studentkách Vaší školy, které po celou dobu vyhlášení triáže pomáhaly s velkou ochotou, kvalitně, spolehlivě, s osobním lidským přístupem k vystrašeným, většinou starším pacientům a pomohly nám nést nečekané břímě.

Upřímně děkuji Barboře Procházkové, Michaele Čurdové a Adéle Motyčkové, studentkám III. ročníku gymnázia v Teplicích. Jsem hrdá na generaci mladých, která bude naší budoucností.

S pozdravem

 

Ing. Andrea Abigail Nováková

Jednatelka společnosti

Hornická nemocnice s poliklinikou spol. s r.o.

Zpět na: Články

© 2013 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz