Logo Ústecký kraj

Poznání sebe sama je základem pravé moudrosti. JAK

Studijní pobyt ve Velké Británii

26.11.2022 876 RNDr. Zdeněk Bergman

Studijní pobyt ve Velké Británii

Škola South Devon College v Paigntonu ve Velké Británii se na školní rok 2022/23 stala domovem pro našeho žáka Jna Holuba ze 6.A. Ten nám nyní v listopadu 2022 poslal zprávu o tom, jak to tam vypadá.

 

Rozhodl jsem se odjet studovat na jeden školní rok do VB. Pobyt mám zprostředkován přes Student Agency/Interstudies. Rád bych se krátce podělil o moje zkušenosti a poznatky z prvních několika týdnů, co jsem mimo domov.

Umístění

Bydlím v hostitelské rodině na jihozápadě Anglie, v centru města Paignton, které leží v okrese Torbay a hrabství Devon. Paignton je jedno ze tří přímořských měst anglické riviéry v zátoce Torbay. Celá oblast Torbay je díky mírnému podnebí a písečným plážím známá především jako letní turistická destinace.

Interstudies

V Torbay nejsem jediný cizinec. V hostitelských rodinách tu bydlí mnoho dalších studentů z celého světa. Například já sdílím pokoj se studentem ze Švýcarska. Jednou za čas lokální koordinátorky pořádají různé akce a výlety se všemi mezinárodními studenty.

Škola

Chodím na školu South Devon College v Paigntonu. Jedná se o obrovský kampus s mnoha příležitostmi a obory. Konkrétně studuji A-levels. Školní systém tu funguje zcela jinak. Studenti si vybírají pouze 3 předměty, kterými se dopodrobna zabývají celý rok. Já si vybral zeměpis, sociologii a výtvarku. Každý žák má individuální rozvrh. Většina studentů má svoje notebooky, do kterých si píšou zápisky, ale mají na nich možnost psát také eseje a testy.

Jan Holub 6.A

Zpět na: Články

© 2013 Gymnázium Teplice. Vytvořeno službou eSchool.cz